سیستم مدیریت محتوای میترا

  • ۰
  • ۰
دانلود

اسکلت انسان را استخوان , که جسم جامدی است تشکیل می دهد و به شکلهای گوناگون در بخشهای مختلف بدن قرار دارد . بخش بیرونی استخوان بسیار سفت و سخت و مرکب از املاح معدنی و مواد آلی است . سرطان استخوان از سنین شیرخوارگی تا سالمندی می تواند ایجاد شود و سبب فلج عضو و یا مرگ فرد مبتلا شود . سرطان استخوان به سارکوم Sarcome نیز شهرت دارد و در تمام دنیا شایع است . سرطانهای دیگر بدن از جمله سرطان پستان ، ریه ، پروستات ، تیروئید و کلیه ها نیز قادرند به استخوانها منتقل شده و آن را تخریب کنند .
علل :
ارث و عوامل ژنتیک ، تماس با اشعه و ترکیبات هسته ای ، علل ناشناخته .
علائم :
درد استخوان ، برآمدگی در محل استخوان ، گرم شدن ناحیه تورم ، نازک شدن جدار استخوان و خوردگی استخوان ، کم خونی و ضعف عمومی ، براق شدن پوست در سطح تومور .
تشخیص:
رادیولوژی ، سی تی اسکن ، MRI، اسکن هسته ای ، تستهای اختصاصی و آزمایشگاهی ، بیوپسی از تومور .
درمان :
جراحی ، شیمی درمانی ، اشعه درمانی .
پیشگیری :
عدم تماس با ترکیبات رادیواکتیو و هسته ای . در صورتی که استعداد ژنتیکی وجود داشته باشد انجام آزمایشات طبی در هر 6 ماه توصیه می شود .


سرطان مری
مری لوله درازی است بین ستون فقرات و جناغ که در دنباله حلق قرار دارد و معده را با حلق مربوط می سازد ؛ و سرطان آن ، پنجمین سرطان شایع در دنیاست که بیشتر در مردان رخ می دهد . متاسفانه به دلیل تشخیص دیر هنگام سرطان مری ، اکثرا مرگ زا و کشنده است .
این نوع سرطان در کمربندی از آسیا ، شمال ایران ( گرگان ، ترکمن صحرا ، هشتپر ) حول کشورهای چین ، جمهوریهای آسیایی شوروی سابق ، مغولستان - شایعتر است .
تومورهای مری دو نوع خوش خیم و بدخیم هستند . در شهرهای شمالی ایران به دلیل استفاده مکرر از غذاهای نمک دار برای تمام وعده های ناهار یا شام استعداد و آمادگی بیشتر به سرطان مری را دارند .
علل :
سیگار کشیدن و استعمال سایر فراورده های دخانی ، تریاک کشیدن ، نوشیدن مشروبات الکلی ، نوشیدن چای داغ ، از عوامل بروز این سرطان است . از دیگر عوامل می توان مصرف ماهی دودی ، اغذیه نمک سود مانند کلم شور و خیارشور به مقادیر زیاد در طی سال ، ماهی شور ، ترشی جات ، سموم قارچها ، کمبودهای ویتامینی ، املاح و ترکبیات معدنی و شیمیایی و علل ناشناخته را نام برد .
علائم بالینی:
اختلال بلع ، درد زیر جناغ ، بی اشتهایی ، کاهش وزن ، خشونت صدا ، خونریزیهای پنهان گوارشی ، درد ، عفونتهای مکرر ریوی .
تشخیص :
رادیوگرافی با بلع باریم ( ماده حاجب ) ، آندوسکوپی ، نمونه برداری .
درمان :
جراحی ، شیمی درمانی و اشعه درمانی .
پیشگیری:
بهترین راه پیشگیری از سرطان مری ، عدم استعمال دخانیت و پرهیز از تریاک ، خودداری از نوشیدن مشروبات الکلی و چای داغ و خوراکیهای نمک سود است . افرادی که در بلع غذاهای جامد دچار مشکل باشند ، اما مایعات را به آسانی می توانند بخورند باید به پزشک مراجعه کنند .

سرطان کبد (جگر)چیست؟
بزرگترین غده بدن که زیر دیافراگم ، در پهلوی راست قراردارد وضمن درست کردن صفرا ، موادغذایی سه گانه (قندها ، چربیها ، پروتوئینها ) را جذب می کند و آنها را تغییرشکل می دهد. وبرای تغذیه ی سلولها آماده میسازد .
سرطان کبد ( جگر سیاه ) بیشتر در مردان رخ می دهد و در کشورهایی چون آفریقا ، چین، ژاپن و جنوب شرقی آسیا بسیار شایع بوده و یکی از علل عمده مرگ ومیر محسوب می شود . سرطانهای دیگر اعضای بدن از جمله معده ، پانکراس ، روده بزرگ ، ریه ، دهان و مثانه همگی می توانند به کبد منتقل شوند . و نوعی سرطان ثانویه ایجاد کنند .
علل:
سابقه هپاتیت Bبه صورت مزمن ، برخی قرصهای هورمونی ، آرسنیک ، انگل شیستومیازیس ( که در استان خوزستان شایع است ) وکرم های نواری وپهن وبرخی علل ناشناخته ی دیگر.
علائم بالینی:
درد ناحیه راست شکم ، بی اشتهایی ، کاهش وزن ،اتساع شکم ، لمس توده ای بزرگ در شکم ، یرقان ،
اختلالات متابولیک و داخلی .
تشخیص:
با بررسی آزمایشگاهی اختصاصی و سی تی اسکن ، را دیولوژی ، MRIو نمونه برداری سوزنی می توان
به تشخیص سرطان کبد دست یافت .

شامل 3 صفحه word



دریافت‌فایل



لینک منبع و پست :http://campiran.ir/project-98537-%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%84%d9%88%d8%af-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d9%87-%d8%b3%d8%b1%d8%b7%d8%a7%d9%86-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%ae%d9%88%d8%a7%d9%86/
  • ۹۵/۰۵/۲۷
  • ahmad babaei

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی